نقشه‌ ۱/۵۰۰ اجرایی شهرداری 

نقشه‌ اجرایی شهرداری، حاوی اطلاعات فنی و مهندسی مورد نیاز برای اجرای پروژه‌ های ساختمانی، عمرانی و زیرساختی در شهرها و مناطق شهری می‌ باشد. هدف اصلی از نقشه اجرایی شهرداری ارائه راهنمایی دقیق به تیم‌ های مهندسی و ساختمانی در فرآیند طراحی، مدیریت و اجرای پروژه‌های شهری است. این نقشه‌ها به اطلاعات تکنیکی و مهندسی مورد نیاز برای اجرای پروژه‌ ها دسترسی فراهم می‌کنند و به تسهیل تصمیم‌گیری‌ ها و اجرای موثر پروژه‌ های شهری کمک می‌کنند.

اطلاعات موجود در نقشه اجرایی شهرداری

اطلاعات مهمی که به صورت کلی در نقشه اجرایی شهرداری وجود دارد عبارتند از:

  •  اطلاعات مکانی: این نقشه‌ها اطلاعات دقیقی از موقعیت مکانی پروژه‌ ها، ابعاد و مساحت زمین، مرزها، مسیرها، و دیگر عوارض مکانی را ارائه می‌ دهند.
  •  اطلاعات معماری: اطلاعات مرتبط با طراحی معماری پروژه‌ها شامل نقشه‌ های ساختمانی، نمای خارجی، نقشه‌ های طبقات، و دیگر جزئیات معماری می‌ باشند.
  •  اطلاعات سازه‌ ای: اطلاعات مرتبط با ساختار و اجزای سازه‌های پروژه از جمله نقشه‌ های سازه‌ ای، عمرانی، برقی، مکانیکی، و غیره را شامل می‌ شود.
  • اطلاعات زیرساختی: در صورت وجود، اطلاعات مرتبط با زیرساخت‌ هایی مانند شبکه‌ های آب، برق، گاز، فاضلاب، و سرمایشی نیز در نقشه‌ های اجرایی شهرداری قرار دارند.
  • اطلاعات منابع طبیعی: در مواردی که پروژه‌ ها تأثیری بر محیط طبیعی دارند، اطلاعات مرتبط با منابع طبیعی، حفاظت از محیط زیست، و تدابیر محیطی نیز در نظر گرفته می‌شود.
  •  اطلاعات مالی: اطلاعات مالی مانند بودجه پروژه، تخصیص منابع مالی، و اقتصادی بودن پروژه نیز در بخش‌های مختلف نقشه اجرایی شهرداری ممکن است وجود داشته باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تعرفه تهیه نقشه اجرایی شهرداری، لطفا با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید یا از پایین صفحه در واتساپ مدیر آربن پیغام بگذارید.

هدف تهیه نقشه اجرایی شهرداری

هدف از تهیه نقشه‌ اجرایی شهرداری، اینست که این نقشه در واقع ملاک تهیه نقشه اجرایی شهرداری برای ساخت و صدور جواز قرار گیرد. لذا در این فاز کاری هدف خانه های کلنگی قدیمی یا زمین خالی است. معمولا نقشه اجرایی شهرداری در مقیاس ۱/۵۰۰ در دفتر مهندسی آربن تولید می شود و به آن نقشه ۱/۵۰۰ اجرایی شهرداری نیز گفته می‌شود. در این نوع نقشه ها عوارضی همچون  گذر، مجاورین، بنای ساخته شده مجاورین (جهت تصمیم گیری برای طول بنای عوارض موجود در اطراف ملک مانند درخت، تیربرق و …)، درختهای موجود در ملک و بررسی آنها، ارتفاع گذرها در اطراف ملک آورده می شود و  انطباق سند وضع موجود ملک از لحاظ ابعاد و مساحت با سند صورت می گیرد.

 

لازم به ذکر است با وجود ایتکه این نقشه ها تحت عنوان نقشه ۱/۵۰۰ اجرایی شناخته می‌شوند، اما چنانچه ملک بزرگ و کوچک بود لازم نیست حتما مقیاس نقشه ۱/۵۰۰ باشد. بدیهی است مقیاس نقشه باید در کاغذ مورد امضا به گونه‌ای باشد تا عوارض و ابعاد واقعی معلوم شود. البته گاهی اوقات نقشه دوخطی شهرداری در مقیاس ۱/۲۰۰۰ نیز تهیه می شود.

هدف از تهیه نقشه یو‌ تی‌ ام  ۱/۲۰۰۰ شهرداری، تعیین موقعیت دقیق ملک بر روی زمین می‌باشد. منظور از نقشه ۱/۲۰۰۰ فرمت مد نظر نقشه utm در شهرداری است که نقشه یو‌تی‌ ام تهیه شده باید در نقشه‌‌ های پوششی سازمان نقشه‌ برداری، جانمایی شود. معمولا جهت مساحت بنای جدید لازم است وضع موجود ملک (زمین خالی یا بنای کلنگی) با دقت برداشت شود تا شهرداری بتواند بر اساس آن تصمیم گیری کرده و دستور نقشه و جواز را صادر کند.

در صورت علاقمندی به مطالعه بیشتر به خدمت نقشه کادر ثبتی آربن مراجعه نمایید.

 

نقشه اجرایی شهرداری

نمونه نقشه اجرایی شهرداری

چه عوارضی در نقشه اجرایی شهرداری می آید؟

لازم به ذکر است، در مورد عوارضی که باید در نقشه‌ اجرایی شهرداری برداشت شود، استاندارد مشخصی وجود ندارد و احتمال دارد شهرداری مناطق مختلف سلیقه های خاصی داشته باشند، اما چیزی که واضح است در دفتر نقشه‌ برداری آربن حتما  عوارض زیر در نقشه مشخص می باشند:

۱-ابعاد و مساحت عرصه

۲-چنانچه ملکی کلنگی باشد، مساحت اعیانی و تعداد طبقات

۳-چنانچه ملک کلنگی تجاری داشته باشد، مساحت تجاری مشخص باشد.

۴-کد ارتفاعی گذرها در نقشه ذکر شود (ملاک ارتفاع صفر ارتفاعی است که کارشناس بر و کف شهرداری تعیین می‌کند که معمولا ارتفاع آکس گذر در قسمت ورودی پارکینگ می‌باشد)

۵-موقعیت بنای ملک های مجاور جهت تصمیم گیری طول بنا

۶-تیربرق ها و درختان

۷-جدولی ضمیمه شود که بن درخت ها و … در آن مشخص شود.

۸-چنانچه عرصه ملک تثبیت شده باشد یا سند تک برگ داشته باشد و وضع موجود با آن مغایرت داشته باشد، لازم است این مغایرت (اختلاف وضع موجود و سند) مشخص شود.

در صورت علاقمندی، می توانید به خدمت  جانمایی سند  مراجعه کنید.

نحوه تهیه نقشه ۱/۵۰۰ اجرایی شهرداری

ملاک عمل ادارات ثبت برای صدور سند تک برگی و همچنین شهرداری‌ ها برای صدور جواز ساخت و دستور نقشه، نقشه وضع موجود ملک است که با دقت تهیه و ترسیم می‌ گردد. برای تهیه نقشه یو‌ تی‌ ام شهرداری، در دفتر مهندسی نقشه‌ برداری آربن با استفاده از تجهیزات دقیق نقشه‌ برداری، مختصات گوشه‌ ها و شکستگی‌ های ملک برداشت می‌شود و سپس ترسیم نقشه ملک با توجه به مختصات‌ های برداشت شده انجام می‌گردد، در نهایت نقشه‌ ای از ملک بدست می‌ آید که مختصات یو تی ام گوشه‌ های ملک و نیز مساحت دقیق آن در نقشه مشخص شده است.

در صورت تمایل به آگاهی بیشتر به خدمت تفکیک زمین  آربن مراجعه کنید.

 

نمونه نقشه اجرایی شهرداری

نمونه نقشه اجرایی شهرداری دفتر آربن

کاربرد دستور نقشه اجرایی شهرداری

  • در ملک های تجمیعی که مجموع مساحت سندی پلاک های ثبتی با مجموع مساحت واقعی وضع موجود آنها فرق داشته باشد.

  • در صورت اختلاف زیاد مساحت سندی با مساحت وضع موجود ملک جهت تصحیح سند یا اخذ سند تک برگی جدید
  • ملک هایی که به دلیل تعرض گذر، طولهای سندی کوتاه شده‌اند و در نتیجه مساحت آن نیز تغییر کرده است.
  • باقیمانده های پلاک ثبتی اصلی
  • مناطقی با تغییرات زیاد در آن به دلیل ساخت و سازهای جدید
  • هنگام گرفتن سند جدید تک برگ که همان نقشه قابل استفاده برای اخذ جواز ساخت شهرداری نیز می‌باشد.
  • عدم دقت در اندازه طولها در سند دفترچه‌ای قدیمی و نیز برای داشتن زاویه‌های ملک جهت طراح نقشه معماری، در مرحله دستور نقشه مالک نقشه یو‌ تی‌ ام دقیق ملک را به شهرداری ارائه می‌ دهد.

در صورت علاقمندی به خدمت نقشه شمیم مراجعه کنید.

دفتر مهندسی نقشه برداری آربن، در زمینه انجام خدمات نقشه برداری با تجهیزات پیشرفته و متد بروز، ضمن تعرفه مناسب و مشاوره رایگان در خدمت مالکان و سازندگان محترم می باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های تماس موجود در سایت تماس بگیرید.


چگونه به دفتر مهندسی آربن درخواست تهیه نقشه اجرایی شهرداری بدهم؟