حجم عملیات خاکی 

حجم عملیات خاکی به مقدار فضایی اشغال شده توسط خاک در یک پروژه عمرانی مشخصی اشاره دارد. این محاسبه می‌تواند در پروژه‌های مختلف از ساخت و ساز تا حفاری و اصلاحات خاکی استفاده شود. محاسبه حجم عملیات خاکی اهمیت زیادی در پروژه‌های عمرانی دارد و به تخمین دقیق مقدار مصرف خاک و منابع مورد نیاز کمک می‌کند. همچنین این اطلاعات می‌تواند در مدیریت هزینه‌ ها و زمان پروژه نیز مؤثر باشد.

عموما در گذشته برای محاسبه حجم خاکبرداری از روش محاسبه حجم عملیات خاکی به صورت دستی استفاده میشد ولی در حال حاضر برای تعیین محاسبه حجم عملیات خاکی دپو، از نرم افزارهای دقیق نقشه برداری استفاده می شود. البته هنوز برای مناطق کوچک، روش محاسبه مستقیم و دستی، کاربرد دارد و برای مناطق وسیع تر از روش های نرم افزاری استفاده می گردد. لازم به ذکر است، معمولا در اکثر پروژه های خطی مانند مسیر و یا کانال، محاسبه محاسبه حجم عملیات خاکی بصورت مقطع برداری استفاده می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تعرفه محاسبه حجم عملیات خاکی، لطفا با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید یا از پایین صفحه در واتساپ مدیر آربن پیغام بگذارید.

مراحل محاسبه حجم عملیات خاکی دپو

برای محاسبه حجم عملیات خاکی، معمولاً مراحل زیر انجام می شود:

  •  تعیین ویژگی‌ های منطقه: برای محاسبه حجم خاکبرداری و خاکریزی، ابتدا باید ویژگی‌ های محل مورد بررسی قرار گیرد. این ویژگی‌ ها شامل ارتفاع‌ ها، ابعاد، شیب‌ ها، مرز ها و سایر جزئیات مکانی خاکی می‌ باشند.
  •  تعیین مقادیر مبدأ و مقصد: باید نقاط مبدأ و مقصدی مسیر عملیات خاکی  مشخص شود. این نقاط ممکن است به صورت نقاط دقیق باشند یا به صورت محدوده‌ های مشخص.
  •  تعیین شبکه نقاط کنترلی: این شبکه  از مجموعه نقاط مشخص در محل تعیین شده تشکیل می‌شود که به عنوان نقاط کنترلی برای محاسبه حجم استفاده می‌شوند. مختصات این نقاط کنترل به وسیله تجهیزات دقیق نقشه برداری مشخص می‌شوند.
  •  انجام عملیات حجم‌سنجی: با استفاده از نقاط کنترلی مشخص شده، محاسبات حجمی انجام می‌شود. این محاسبات با استفاده از نرم‌افزارهای کامپیوتری انجام می شود. در واقعیت، محاسبات معمولاً بر اساس انتگرال‌گیری نقاط کنترلی از مقدار خاک بین نقاط مبدأ و مقصد صورت می گیرد.
  •  تصحیح و تنظیمات نهایی: ممکن است نیاز باشد تصحیحاتی برای محاسبات حجمی انجام داده شود. این تصحیح‌ ها ممکن است برای اصلاح اشتباهات دقت و یا در نظر گرفتن تغییراتی که در محل انجام شده باشد، صورت گیرد.
  • گزارش حجم عملیات خاکی دپو: در نهایت نتایج محاسبات حجم عملیات خاکی در یک گزارش نهایی ارائه می‌ شود که به مهندسان عمران، مدیران پروژه، کارفرما و دیگر افراد مرتبط ارائه می‌ گردد.

در صورت علاقمندی به خدمت نقشه برداری ساختمان مراجعه کنید.

نحوه محاسبه حجم عملیات خاکی در آربن

محاسبه حجم عملیات خاکی جزء عملیاتهای حساسی است که یک نقشه‌بردار با تجربه انجام می‌دهد. آربن افتخار دارد بارها به عنوان حکم ما بین پیمانکار و کارفرما و معتمد هر دو حجم عملیات خاکی را با دقت حساب کرده به نحوی که نتیجه کار رضایت طرفین را در برداشته است.

قابل ذکر است که عملیات خاکی کار بسیار پر هزینه ای می‌باشد. معمولا مقدار این عملیات که تحت عنوان عملیات خاکی شناخته می‌شود، بین کارفرما و پیمانکار محل اختلاف است. بسیاری از همکاران نقشه‌بردار این حجم را در نرم افزارهای civil و یا land محاسبه می‌کنند و به گزارشی که فقط در آن مقدار حجم به مترمکعب نوشته شده بسنده می‌نمایند. این موضوع ( نوشتن فقط مقدار حجم به مترمکعب) و اینکه اعداد ریالی کلانی قرار است رد و بدل شود، ذهن کارفرما یا پیمانکار را نسبت به صحت و سقم آن مشغول می‌کند.

آربن نتایج به دست آمده را با ارائه گزارشی جامع که در آن بر حسب طول پروژه، پروفیلهای طولی و عرضی آن کاملا مشخص شده است ( به گونه ای که نحوه محاسبه حجم عملیات خاکی برای کسی که به فن این پروژه آگاه نیست، کاملا قابل درک باشد) ارائه می‌دهد. در عملیات خاکی و یا نقشه‌ برداری توپوگرافی هر دو، محل مورد نظر (بر حسب دقت پروژه) کاملا برداشت شده (نقاط ارتفاعی) و نقشه توپوگرافی بر اساس آن ترسیم می‌شود. اگر هدف فقط نقشه توپوگرافی باشد، بعد از تهیه یو تی ام و عملیات کارتوگرافی (الصاق لژاندر-نقطه ارتفاعی- بنچ مارک و …) نقشه ارائه می‌باشد.

اما اگر هدف محاسبه حجم عملیات خاکی باشد، بعد از ترسیم توپوگرافی از آن رویه در نرم افزار تشکیل شده و حاصل تفریق رویه اول ( قبل از عملیات خاکی) و رویه دوم (بعد از عملیات خاکی) عدد حجم عملیات خاکی را بدست می‌آورد. در دفتر نقشه‌ برداری آربن این عدد با پروفیلهای طولی و عرضی مقایسه می‌شود و چنانچه هر دو راه به عدد واحدی رسید اعلام می‌گردد.

در صورت تمایل به مطالعه بیشتر به خدمت مانیتورینگ گودبرداری مراجعه کنید.

محاسبه حجم عملیات خاکی

محاسبه حجم عملیات خاکی دفتر نقشه‌ برداری آربن 

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر به خدمت نقشه برداری معدن مراجعه نمایید.

دفتر مهندسی نقشه برداری آربن، در زمینه انجام خدمات نقشه برداری با تجهیزات پیشرفته و متد بروز، ضمن تعرفه مناسب و مشاوره رایگان در خدمت مالکان و سازندگان محترم می باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های تماس موجود در سایت تماس بگیرید.


چگونه به دفتر آربن درخواست نقشه محاسبه حجم عملیات خاکی بدهم؟