نقشه توپوگرافی چیست؟  

نقشه توپوگرافی یک نقشه دقیق از سطح زمین است که شامل اطلاعات جغرافیایی مختلفی از جمله ارتفاعات، ترازها، جریانات آب، جاده‌ها، مرزها، و اشیاء طبیعی می باشد. تهیه نقشه‌ توپوگرافی زمین به منظور برنامه‌ ریزی مهندسی مختلف، مطالعات زیست‌محیطی، انجام پروژه‌های ساخت و ساز، و مقاصد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. نقشه برداری توپوگرافی یک ابزار مهم در مهندسی عمران، معماری، زمین‌شناسی، محیط‌ زیست‌ و صنایع مختلف است و در برنامه‌ریزی ساختمانی، توسعه زمین‌ها و مطالعات مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تعرفه تهیه نقشه توپوگرافی، لطفا با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید یا از پایین صفحه در واتساپ مدیر آربن پیغام بگذارید.

مراحل تهیه نقشه توپوگرافی

مراحل مختلف و متداول تهیه نقشه توپوگرافی به صورت زیر است:

  • جمع‌ آوری داده‌ های میدانی و برداشت ارتفاعی: نقشه بردار با تجربه به محل مورد نظر می‌ رود و با استفاده از تجهیزات مختلف مثل تئودولیت، تریمبل، GPS نقشه برداری و سایر دستگاه‌ های مساحی اطلاعات مکانی و ارتفاعی را جمع‌ آوری می‌ کند. نقشه برداری توپوگرافی زمین شامل اندازه‌ گیری نقاط مختلف بر روی سطح زمین مانند نقاط کنترلی، ارتفاعات و دیگر جزئیات مورد نیاز می‌ باشد.
  • پردازش داده‌ های جمع آوری شده توسط نقشه‌ برداری مساحی: داده‌ های جمع‌ آوری شده پس از انتقال به محیط نرم افزار نقشه‌ برداری مساحی پردازش می‌شوند. پردازش داده های نقشه برداری شامل ایجاد نقشه‌ های مساحی دقیق با استفاده از داده‌ های جمع آوری شده است.
  • ترسیم نقشه: بعد از پردازش داده‌ ها، نقشه‌ توپوگرافی زمین به صورت دقیق ترسیم می‌ شود. هنگام ترسیم نقشه های توپوگرافی مواردی همچون افزودن جزئیات مورد نیاز مانند خطوط ارتفاعی، منحنی‌ میزان، رودخانه‌ ها، جاده‌ ها، ساختمان‌ ها و دیگر عوارض جغرافیایی به نقشه‌ ها اضافه می گردد.
  • علائم‌گذاری: ضمن انجام عملیات کارتوگرافی، اطلاعات مهم نقشه مانند نقاط کنترلی، ارتفاعات با استفاده از علائم و نمادهای خاص استاندارد، در نقشه توپوگرافی مشخص می گردد.
  • بررسی و تصویب: صحت و دقت نقشه‌ های توپوگرافی معمولاً توسط مهندسان نقشه بردار بررسی و تایید نهایی می گردد سپس به چاپ می رسد.

در صورت علاقمندی به خدمت نقشه برداری ساختمانی مراجعه کنید.

علت تهیه نقشه توپوگرافی زمین

در بیشتر پروژه های مختلف نقشه برداری، عموما نقشه توپوگرافی تهیه می گردد که در آن ارتفاعات به صورت منحنی میزان و نقاط ارتفاعی مشخص می گردد. در نقشه‌ توپوگرافی علاوه بر شکل مسطحاتی و دوبعدی عوارض، ارتفاعات آنها نیز آورده می‌شود. این ارتفاعات که به صورت منحنی میزان اصلی و فرعی و نقاط ارتفاعی در اینگونه نقشه‌ ها مشهود است. با استفاده از این نقشه ها پستی و بلندی ها ، شیب زمین، سطح ارتفاعی زمین به صورت دقیق مشخص می‌گردد.

دقت ارتفاعی نقشه‌ تو پوگرافی بستگی به محل، تراکم و دقت ارتفاعی نقاط برداشت شده دارد. هرچه مقیاس نقشه بزرگتر باشد، منحنی میزان ها با ارتفاع دقیق‌تر و با فواصل ارتفاعی کمتر است.

 

نقشه توپوگرافی

نمونه نقشه توپوگرافی

علت استفاده از نقشه‌ ارتفاعی در دفتر مهندسی آربن اینست که با تعیین ارتفاع زمین با دقت بیشتری میتوان طرحهای اولیه قبل از اجرا را تهیه نمود. در مورد پروژه‌های ساختمانی اکثرا گودبرداری و تخریب زمین صورت می‌گیرد. برای همین دانستن وضعیت توپوگرافی منطقه به تخمین اولیه مقدار خاک جابجا شده کمک می‌کند. مزیت این نقشه‌ها در این است که مرزها به صورت دقیق ترسیم می‌شود، بهمین علت از آن ها در پروژه های عمرانی و ساخت و ساز و نیز مانیتورینگ گودبرداری استفاده می‌شود.

 

در صورت تمایل به مطالعه بیشتر، می توانید به خدمت محاسبه حجم عملیات خاکی مراجعه کنید.

نحوه تهیه نقشه توپوگرافی در آربن

معمولا در آربن جهت تهیه نقشه‌ ارتفاعی از دو روش عکسبرداری هوایی، نقشه‌ برداری با پهپاد و یا برداشت مستقیم زمینی استفاده می‌شود. از لحاظ دقت نقشه‌های تهیه شده توسط برداشت مستقیم زمینی دقیق‌تر است. البته مزیت استفاده از پهپاد نقشه‌ برداری، انجام سریعتر پروژه‌ها و تهیه نقشه از مناطق وسیع‌تر است.

لازم به ذکر است در دفتر آربن نقشه‌ توپوگرافی درمقیاسهای ۱/۱۰۰ و ۱/۲۰۰ برای برخی کاربردها، در مقیاس ۱/۵۰۰، ۱/۱۰۰۰ و ۱/۲۰۰۰ برای بیشتر کاربردها و البته در مواردی معدود مقیاس ۱/۵۰۰۰ تهیه می‌شود.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر به خدمت نقشه برداری معدن مراجعه نمایید.

 

نقشه توپوگرافی دفتر آربن

قسمتی از نقشه توپوگرافی دفتر نقشه‌ برداری آربن

دفتر مهندسی نقشه برداری آربن، در زمینه انجام خدمات نقشه برداری با تجهیزات پیشرفته و متد بروز، ضمن تعرفه مناسب و مشاوره رایگان در خدمت مالکان و سازندگان محترم می باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های تماس موجود در سایت تماس بگیرید.


چگونه به دفتر آربن درخواست تهیه نقشه توپوگرافی بدهم؟